Selecteer een pagina

Ecologische hovenier voor een duurzame tuin

Duurzaamheid is een onderwerp dat op steeds meer vlakken in de samenleving terugkomt. Zo ook in het tuiniersleven. Een tuin die goed is voor mens, dier én milieu. Die tuinen worden aangelegd door een ecologische hovenier. Meer weten over wat ecologische hoveniers doen en hoe u een natuurvriendelijke tuin aan kunt leggen? Wij vertellen u er in deze blog alles over!

 

Wat is een ecologische hovenier?

Een ecologische hovenier heeft veel kennis van planten in relatie tot de bodem, aanleg, beheer en water. Hoe meer variatie aan beplanting in de tuin, hoe groter de biodiversiteit. De natuur wordt hier veel mee geholpen. Alle verschillende elementen in de tuin zijn met elkaar verbonden. Het wordt ook wel een levende tuin genoemd. De waarde van een duurzame tuin wordt steeds groter. Hoe ouder de tuin, hoe groter het positieve effect op mens, dier en milieu.

 

Een strakke, duurzame en ecologische tuin

U verwacht nu misschien dat een ecologisch aangelegde tuin per definitie weelderig zal zijn. Dat hoeft echter zeker niet zo te zijn! Een levendige, ecologische tuin kan strak en modern ontworpen worden. De kunst van het ontwerpen zit in het verbinden van verschillende elementen, zoals:

  • Bodem: bodembegroeiing, poreuze materialen
  • Water: afwatering, hergebruik
  • Voedsel: moes- of kruidentuin, fruitbomen
  • Dieren: beplantingskeuze, insectenhotel
  • Energie: bomen, dak- of gevelbegroeiing

 

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Onze ecologische hoveniers houden rekening met de wensen en behoeften die u heeft voor uw tuin. Op deze manier kunt u niet alleen genieten van uw prachtige ecologische en duurzame tuin, maar draagt u ook bij aan een algehele gezondere leefomgeving.

 

Een ecologische tuin van Hoveniersbedrijf Dijkman BV

Heeft u behoefte om volop te genieten van de natuur in uw eigen tuin? Meer groen, minder bestrating? Een tuin waar de natuur haar gang kan gaan? Onze ecologische hoveniers staan klaar om een natuurlijke tuin voor u aan te leggen. Neem contact met ons op en laat u verrassen door een ecologisch tuinontwerp!

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 – 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@hoveniersbedrijfdijkman.nl

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord