Erfgoedhoveniers: uw specialist in groen erfgoed.

Bij Hoveniersbedrijf Dijkman specialiseren wij ons in de unieke discipline van de erfgoed hovenier, waarbij onze passie voor het behoud en de verrijking van groen erfgoed centraal staat. Onze diepgaande expertise omvat het zorgvuldig ontwerpen, (her)inrichten, onderhouden en gespecialiseerd renoveren van uw waardevolle groene erfgoederen. Als erkende erfgoed hoveniers begrijpen wij de cruciale rol die groen erfgoed speelt in onze culturele geschiedenis, van historische tuinen en parken tot aan boerenerf, stads- en dorpstuinen, en van villatuinen tot kasteeltuinen en landgoederen. Elk stuk groen erfgoed, met zijn unieke verhaal en karakter, verdient het om met de hoogste zorg en expertise onderhouden te worden, waarbij zijn schoonheid en historische waarde voorop staan.

Als gedreven erfgoed hoveniers zetten wij ons in om de verhalen van elke historische tuin of park te begrijpen en deze kennis toe te passen in onze dagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat uw groen erfgoed behouden blijft voor toekomstige generaties.

Onze beloftes als erfgoed hoveniers:

  • Deskundigheid en Kwaliteit: Wij staan garant voor onze brede deskundigheid, kwaliteit en betrokkenheid bij elk project. Als aangesloten erfgoed hoveniers volgen wij strikte richtlijnen om de integriteit van groene monumenten te waarborgen.
  • Wetgeving en Voorschriften: Onze werkzaamheden zijn altijd in lijn met de Monumentenwet 1988, de toekomstige Erfgoedwet, en de bijbehorende voorschriften, waarbij de geschiedenis en eigenheid van elke groenaanleg gerespecteerd worden.
  • Behoud van Traditie: Wij handelen met een visie op de lange termijn, waarbij we kleine, doordachte stappen nemen om de continuïteit in het beheer en de traditie van elke locatie te waarborgen.
  • Documentatie en Communicatie: Alle restauratiewerkzaamheden worden zorgvuldig gedocumenteerd, en deze documentatie wordt beschikbaar gesteld aan de opdrachtgever. Dit is cruciaal voor de instandhouding op de lange termijn. Wij onderhouden een open communicatielijn met onze opdrachtgevers, signaleren tijdig en adviseren proactief.
  • Respect voor Natuur en Milieu: Ons werk wordt uitgevoerd met het grootste respect voor de natuur en het milieu, met een grondige kennis van de relevante wetgeving op dit gebied.

Bij Hoveniersbedrijf Dijkman, als uw erfgoed hovenier, zetten wij ons volledig in om de pracht en historische waarde van uw groen erfgoed te behouden en te verrijken. Neem contact met ons op voor een deskundig advies of een vrijblijvende offerte voor uw project.

groen erfgoed
project groen erfgoed

Uw erfgoed, onze zorg

Als aangesloten lid van de Vereniging van Erfgoedhoveniers staat Hoveniersbedrijf Dijkman garant voor deskundigheid, kwaliteit en betrokkenheid bij het behoud van uw groen erfgoed. Wij werken volgens de hoogste standaarden en richtlijnen om de historische waarde en schoonheid van uw erfgoed te waarborgen en te versterken.

Heeft u vragen over onze diensten als erfgoedhovenier, of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw groen erfgoed en tuinrenovatie erfgoed? Neem gerust contact met ons op; wij informeren u graag over alle mogelijkheden en hoe wij uw erfgoed kunnen transformeren en behouden voor toekomstige generaties.

bostuin erfgoed

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 - 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00.

hovenier@dijkman.net

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord.