Goed lichtplan maken

Goed lichtplan maken

Het ontwerp van uw tuin is niet compleet zonder een goed lichtplan. Nu de dagen weer korter worden is het met de juiste verlichting extra lang genieten van de tuin. Een lichtplan bestaat meestal uit twee soorten verlichting: functionele verlichting en sfeerverlichting.
Functionele verlichting is belangrijk om je in het donker in de tuin te kunnen oriënteren. Meestal worden hiervoor staande lampen of wandlampen toegepast bij de paden vanaf de woning naar bijvoorbeeld een berging of de openbare weg. Sluit de verlichting voor extra gemak aan een bewegingssensor en de lampen naar u woning gaan aan zodra u de voortuin betreed.
Met sfeerverlichting worden de beeldbepalende elementen uit de tuin verlicht. Denk aan een boompje, waterelement, pergola of bijzondere plantenbak. Door de hogere elementen zoals een boompje te verlichten ontstaat er meer dieptewerking in de tuin. Vaak worden hiervoor grondspots gebruikt. Plaats voor optimale sfeerbeleving de grondspots bij de elementen die vanuit de woning goed zichtbaar zijn.

 

 

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 – 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@hoveniersbedrijfdijkman.nl

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord