Selecteer een pagina

Leven in uw tuin!

Uw tuin is geen omheind stuk grond dat met bloemen, bomen en andere gewassen is geplant. Nee, als het goed is, is uw tuin een klein stukje natuurgebied. Een gebied rondom uw huis waar u de natuur kunt zien, horen, proeven, ruiken en voelen.
Groen in uw tuin is van onschatbare waarde. Groen om uw woning is goed voor uw gezondheid. Groen geeft namelijk ontspanning, inspiratie, plezier en rust. Waarom zou u dan nog kiezen voor bestrating in uw tuin? Laat uw tuin tot leven komen met behulp van groen en kleur, door groen in uw tuin te laten leven. Bij Dijkman laten wij tuinen tot leven komen met het concept van de prairietuin. Maar wat houdt dit unieke concept in?

 

 

Ontdek de prairietuin

De Prairietuin is robuust, levendig en natuurlijk. Deze tuin wordt aangelegd volgens een bijzonder beplantingssysteem. Hierbij komen de planten door de hele tuin terug in verschillende combinaties.

  • Geschikt voor particuliere én zakelijke tuinen.
  • Een natuurlijk uitzicht, elk seizoen weer anders.
  • Kleurrijk met veel diversiteit.
  • Veel beleving tegen weinig onderhoud.
  • Trekt bijen, vlinders en insecten aan.

Een tuin met prairiebeplanting is één van de nieuwste ontwikkelingen op tuingebied. Het sluit aan op de duurzaamheid maar ook op de behoefte naar onderhoudsarme tuinen. Een prairietuin is aantrekkelijk voor mens en dier. Het heeft een hoge biodiversiteit, is jaarrond mooi en vergt weinig onderhoud. Een opsomming van de voordelen met betrekking tot beheer en onderhoud:

  • Onderhoudsarm
  • Geen bestrijdingsmiddelen nodig
  • Geen beregening nodig door de interne waterhuishouding

Bij een prairietuin draait het om de beplanting. Het verschil met een ‘normale’ border is dat de planten willekeurig in verschillende combinaties worden geplant in plaats van groepsverband. De combinaties van vaste planten en siergrassen geeft vijf tot zes keer per jaar een volledig ander beeld qua kleur en structuur. Hierdoor wordt de tuinbeleving enorm vergroot. De prairietuin laat nauwelijks onkruid door. Dit komt onder andere doordat de planten diep wortelen, maar ook omdat de planten zijn geplant in lava. Bij de keuze voor een prairietuin is gedegen kennis nodig voor wat betreft het ontwerp en de aanleg.

De Prairietuin is onderhoudsarm en geeft jaarrond een prachtig beeld met veel diversiteit

Door de samenwerking met kwekerij Lageschaar, onze leverancier voor prairietuinen, hebben we deze kennis ruimschoots in huis. De groenspecialisten van Hoveniersbedrijf Dijkman adviseren en informeren u graag over alle mogelijkheden. Zoals bij alle concepten van Dijkman wordt ook bij de prairietuin maatwerk geleverd op basis van uw échte wensen en behoeften.

Wilt u meer informatie over onze Prairiebeplanting? Neem dan contact met ons op!

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 – 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@hoveniersbedrijfdijkman.nl

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord