Levende tuin

Ontdek de levende tuin

Een tuin die goed is voor mens, dier en milieu: dat is de Levende Tuin in een notendop. De Levende Tuin bestaat uit verschillende elementen die allemaal met elkaar verbonden zijn.

De tuin is duurzaam en dit is in tegenstelling tot bijvoorbeeld tuinmeubilair of een schutting, die in de loop van de tijd in waarde afnemen. De waarde van een duurzame tuin wordt in de tijd steeds groter. Hoe ouder de tuin, hoe groter het positieve effect op mens en ook milieu. Een levende duurzame tuin zit vol met inspiratie. Er valt van alles te beleven. Hoe meer variatie (lees: biodiversiteit) hoe meer de natuur wordt geholpen. Dit betekent niet dat een levendige tuin wilderig moet zijn. Ook een strakke, moderne tuin is mogelijk.

Een levende tuin is niet per definitie wilderig, maar kan ook strak en modern zijn.

De levendige tuin is een beroep op deskundigheid en creativiteit. Het is meer dan het toepassen van verschillende elementen. De kunst ligt daar om de elementen te verbinden. In een tuin die leeft worden de volgende onderdelen toegepast.

  • Voedsel (bijv. kruiden- of moestuin, fruitbomen)
  • Bodem (bijv. poreuze materialen, bodembegroeiing)
  • Dieren (bijv. insectenhotel, beplantingskeuze)
  • Energie (bijv. dakgroen, bomen)
  • Water (bijv. hergebruik, afwatering)

Bovengenoemde voorbeelden per aspect zijn slechts een deel van alle mogelijkheden. De oplossingen zijn onbeperkt. Dit betekent ook dat een duurzame tuin is aan te passen aan uw tuinwensen en -behoeften. Zo doet u niet alleen uw zelf een plezier, maar draagt u ook bij aan een gezondere leefomgeving voor de mensen om u heen. In een levendige tuin wordt water op een natuurlijke manier afgevoerd, waardoor wateroverlast wordt voorkomen.

De Levende Tuin is fiscaal aantrekkelijk

Extra interessant is het belastingvoordeel voor toepassingen met De Levende Tuin. Investeringen, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds 1 januari 2015 in aanmerking voor investeringsaftrek. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. De regeling maakt het voor u, als zakelijke opdrachtgever extra aantrekkelijk om te investeren in hun groene buitenruimte.

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 - 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00.

hovenier@dijkman.net

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord.