SPECIALISMEN

Als allround hoveniersbedrijf weten we maar al te goed dat elke tuin(eigenaar) of terrein(eigenaar) anders is door de verschillende tuinconcepten. Daarom doen we niet zomaar wat u vraagt, maar vooral wat u nodig heeft. We stellen de juiste vragen en komen tot inzichten die in het ontwerp en de uitvoering van groot belang zijn. De nieuwe of te renoveren tuin moet immers aangepast zijn op uw huidige situatie én de toekomst.

Het resultaat van onze aanpak heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een grote diversiteit aan verschillende tuinconcepten en stijlen. Altijd wordt in het advies, het ontwerp en de aanleg gewerkt volgens de klantspecifieke wensen en behoeften die voor u én voor ons van groot belang zijn. Dit heeft geresulteerd in onder andere de volgende tuinconcepten:

Uw tuinconcept

Een tuin, met elke willekeurige stijl, kan elementen bevatten uit één of meerdere tuinconcepten van Hoveniersbedrijf Dijkman. Zo kan bijvoorbeeld dak- en gevelgroen worden geïntegreerd, is het mogelijk om een duurzame tuin te realiseren met de principes van De Levende Tuin en is er bijvoorbeeld ruimte voor onderhoudsarme borders met prairiebeplanting.

Hoveniersbedrijf Dijkman helpt u graag uw échte wensen en behoeften om te zetten naar een realistisch en uitvoerbaar plan. We prikkelen u met de juiste vragen en laten u zelf uw eigen tuin ontdekken. We brengen deze bevindingen in kaart met een uniek en op maat gesneden 3D tuinontwerp. Neem vrijblijvend contact op en laat u aangenaam verrassen!

Doe nu de tuinstijlentest!

Bent u benieuwd welke tuinstijl het beste bij u past?
Beantwoord de 7 vragen van onze unieke tuinstijlentest en u weet het!

Daktuinen en kant-en-klaar groensystemen

Een daktuin kan intensief en extensief gebruikt worden. Extensieve daktuinen worden gekenmerkt door een relatief kleine systeemdikte en zijn vaak volledig ingeplant met mos, sedum, grassen en/of kruiden. Een extensieve daktuin heeft, zoals de naam al doet vermoeden, weinig onderhoud nodig. Een intensieve daktuin wordt gebouwd met een zwaarder systeem en bevat, naast beplanting, diverse andere elementen. Voorbeelden van intensieve daken zijn verblijfsdaken, dakparken, verkeersdaken en solardaken. Een intensieve daktuin vraagt om een grotere investering in aanleg en onderhoud.

MobiRoof, met gemak een groen dak

Altijd al een groen dak willen hebben? Dan is MobiRoof de snelle, mooie oplossing!

MobiRoof bestaat uit een systeem van sedumcassettes die je eenvoudig aan elkaar klikt. Ideaal als groendak voor bijvoorbeeld tuinhuisjes, garages, carports en bergingen. Ook een daktuin op grote daken kan eenvoudig en snel groen worden gemaakt.

Bijkomend voordeel van dit systeem is dat de cassettes herplaatsbaar zijn. De cassettes zijn beplant met 4 tot 6 verschillende soorten sedumplanten. Het sedumdak kan hierdoor volledig naar wens worden ingericht.

 • Fraai aanzicht van uw groene dak gedurende elk seizoen
 • Regenwater wordt vastgehouden (minder piekbelasting voor het riool)
 • De dakbeplanting is eenvoudig (zelf) te plaatsen en herplaatsen
 • Bescherming van bestaande dakbedekking tegen UV en zonnewarmte
 • Isolerende werking
 • Verhoging van de biodiversiteit
 • Weinig onderhoud
Greenwall, de erfafscheiding voor rust en privacy

Heeft u ook het gevoel dat uw tuin niet meer van u zelf is? Dat privacy in uw eigen buitenkamer ver te zoeken is? Voorbijgangers kijken ongevraagd naar binnen, u hoort de buren praten op het aangrenzende terras en het voorbijrazende verkeer zorgt voor constante geluidhinder. Om van de bellende voetganger nog maar te zwijgen…

De Greenwall®, de duurzame en geluidwerende erfafscheiding is dé oplossing voor deze problemen. Ervaar de rust door het geluidsreducerend effect van een Greenwall® en de directe privacy met onze kant-en-klaar geleverde elementen.

NoiStop, geluidsreductie tot wel 50%

Geluidsoverlast is een van de grootste bronnen van ergernis. Beperk onnodige irritatie door toepassing van NoiStop. De kant en klaar afscheiding heeft een geluidsabsorberende kern van steenwol. NoiStop reduceert de geluidsoverlast met gemiddeld 10 decibel, gemeten op 1,5 meter hoogte en 5 meter van het geluidsscherm van 1,8 meter hoog.

Hoe hoger de schutting, hoe sterker het effect. In de praktijk komt de reductie neer op ongeveer 50% van de beleefde geluidsoverlast.

 • Sterke reductie van geluidsoverlast
 • Eenvoudig zelf toe te passen
 • Keuze uit diverse soorten en afmetingen
 • Verwachte levensduur: 20-25 jaar
Kant & Klaar Haag, direct een groene afscheiding

De Kant & Klaar Haag is een voorgekweekte haag die onmiddellijk op natuurlijke wijze privacy geeft.

De Kant & Klaar Haag is verkrijgbaar in diverse soorten en formaten, zelfs in een 3 meter hoge variant! Ideaal bijvoorbeeld als alternatief voor een houten schutting, stenen erfafscheiding of om direct een object uit het zicht te onttrekken. Bovendien blijken Kant & Klaar hagen ‘hufterproof’ en wordt graffiti tegengegaan.

 • Eenvoudig te plaatsen
 • Direct een natuurlijk groen resultaat
 • Diervriendelijk
 • Graffitiwerend
Dak- en gevelgroen is fiscaal aantrekkelijk

Extra interessant is het belastingvoordeel voor toepassingen met dak- en gevelgroen. Investeringen in dak- en geveltuinen, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds 1 januari 2015 in aanmerking voor investeringsaftrek. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. De regeling maakt het voor u, als zakelijke opdrachtgever extra aantrekkelijk om te investeren in hun groene buitenruimte.

Investeringen in dak- en gevelgroen kunnen tot maximaal 36% worden afgetrokken van de fiscale winst.

Voor particulieren kan dak- en gevelgroen, naast alle voordelen ten opzichte van gezondheid, esthetiek en welbevinden, ook financiële voordelen hebben. Er zijn diverse gemeentes met regelingen betreffende groen. Zo is er een regeling die bepaalt dat er aftrek van toepassing is bij het vasthouden van een vastgestelde hoeveelheid water. Met dak- en gevelgroen is deze waterbuffering haalbaar, wat zorgt voor een interessant voordeel.

Ook voor particulieren kan dak- en gevelgroen, door regelingen bij gemeentes, financiële voordelen hebben.

Hoveniersbedrijf Dijkman is dealer van Mobilane. Dit innovatieve bedrijf biedt diverse totaalconcepten op het gebied van dak- en gevelbegroening. De projectadviseurs van Dijkman adviseren en informeren u graag over de aanleg en onderhoud van dak- en gevelgroen.

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 - 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00.

hovenier@dijkman.net

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord.