Selecteer een pagina

Bloembollenplan voor bijen en vlinders

Aan de vlinder gaan heel wat stadia vooraf. Van eitje naar rups, van rups naar pop, van pop naar vlinder. Vlinders staan voor lente, verliefdheid en zorgeloosheid. Helaas is er ook slecht nieuws: veel vlindersoorten hebben het moeilijk in Nederland. Er leven nu nog 53 soorten dagvlinders in ons land. Er zijn er al 17 verdwenen uit Nederland. Dat komt bijvoorbeeld doordat hun leefgebieden aangetast zijn. Ook de hoeveelheid soorten bijen is de afgelopen tijd sterk afgenomen. Bijen en andere insecten bestuiven meer dan 75% van onze voedingsgewassen, dus zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook erg belangrijk voor onze voedselproductie. Met een bloembollen plan kunt u bijdragen aan een betere omgeving voor deze insecten en zelf volop genieten van prachtige bloemen in het vroege voorjaar!

Verwilderingsbollen

Met weinig werk een groot resultaat bereiken? Dan zijn verwilderingsbollen een hele goede optie. Deze bloembollen plant je eenmalig in de grond en blijven elk jaar weer terug komen. Daarnaast vermeerderen ze zich en dus heeft u elke jaar meer keurrijke bloemen in het voorjaar. De meeste verwilderingsbollen bloeien als één van de eerste bollen en zijn daarmee ook erg geschikt als voedsel voor bijen en vlinders vroeg in het seizoen als er verder nog weinig nectar beschikbaar is. Hierbij is het wel belangrijk dat u biologische bloembollen plant om er zeker van te zijn dat de bloemen geen gifstoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de vlinders en bijen.

Plant de verwilderingsbollen op plekken waar weinig gespit wordt. De soorten ongeveer 3x zo diep planten als de hoogte van de bloembol.

Een aantal mooie verwilderingsbollen zijn het blauwe druifje (Muscari), sneeuwklokje (Galanthus), oosterse anemoon (Anemone blanda) en Korkus (Crocus). Deze soorten zijn ook toe te passen tussen gras. Het is dan wel belangrijk pas 6 weken na dat de bloemen uitgebloeid zijn te maaien. Hierdoor heeft de bloembol tijd om de voeding uit het blad te halen en deze op te slaan voor het volgende bloeiseizoen.

Het planten van voorjaarsbollen kan tot de 1e vorst. Daarna begint het in spanning afwachten tot de bloembollen weer boven de grond komen en zullen zorgen voor een prachtige kleurexplosie in het voorjaar!

 

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 – 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@hoveniersbedrijfdijkman.nl

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord