Selecteer een pagina

Uw tuin zomerklaar maken!

Februari: op tijd klaar voor de zomer
In Februari komt het regelmatig voor dat het nog vriest. Maar dit jaar helaas geen sneeuw! Dat betekend dat de grond doorleeft!

U bent in de winter minder met uw tuin bezig. Het is ook logisch dat u wacht tot het warme, groene voorjaar. Maar dan moet uw tuin ook dadelijk, direct, meteen en zo snel mogelijk klaar zijn voor de zomer die voor de deur staat. Wanneer uw tuin echt toe is aan een renovatie of opknapbeurt, kunt u dat het beste nu doen. Want dan is uw tuin op tijd klaar voor de zomer. Vergeet niet dat u nu in alle rust en zonder haast aan uw tuin kunt werken. En u zult ontdekken: werken in het lage winterlicht is al een prachtige natuurlijke ervaring op zich.

Neem uw tuin in bescherming
Wilt u uw tuin in juni al zomerklaar hebben? Dan hebben wij voor u de volgende tips:

 • Wanneer het niet vriest, kunt u planten, struiken, hagen of bladverliezende bomen planten. Het is wel belangrijk om deze beplanting te blijven controleren. Pas aangeplante struiken en bomen kunnen door de vorst omhoogkomen. Duw ze daarom terug wanneer dit nodig is.
 • U kunt het beste dode en zieke takken van uw planten, struiken of bomen verwijderen. Maar dit hoeven niet alleen dode en zieke takken te zijn. Ook kruisende takken, waarvan de bast kapot is of takken met vreemde vergroeiingen kunt u eenvoudig snoeien.
 • In de winter kan het behoorlijk vaak en hard waaien. Jonge struikjes en boompjes kunt u het beste aanbinden, zodat ze niet kunnen omwaaien.
 • U kunt prima uw terras of looppad aanleggen of verbeteren. Groot metselwerk raden wij u af, maar grondwerk is in februari goed te doen.
 • Als het niet erg nat is, kunt u uw moestuin omspitten. Het is goed om tijdig te spitten, zodat de vrieskou de kluiten stuk kan vriezen. Zorg daarna voor voldoende compost, om de bodemstructuur groeiklaar te maken.
 • Vergeet tot slot niet de messen van uw snoeischaar, de heggenschaar en uw maaimachine niet te slijpen, zodat ze alvast goed gebruiksklaar zijn in het voorjaar.

  Wilt u van de zomer genieten van kleur en leven? Lees onze blog over een bloembollenplan maken!

  Dijkman garanties

  De perfecte oplossing

  +

  Flexibele productgarantie

  3D ontwerp op maat

  Sterk door partnerships

  Kwaliteit en vakwerk

  N

  Zekerheid en service

  Neem contact op

  en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

  0181 – 402 816

  Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

  info@hoveniersbedrijfdijkman.nl

  Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord