Uw tuin zomerklaar maken!

Februari: uw tuin optimaal voorbereiden op de zomer

Terwijl Februari vaak wordt geassocieerd met koude en vorst, is dit juist de ideale maand om uw tuin voor te bereiden op de warmere maanden. Dit jaar, zonder de verstoring van sneeuw, biedt een perfecte gelegenheid om uw tuin te revitaliseren.

Actief in de winter, genieten in de zomer

Veel tuinliefhebbers neigen ernaar om in de winter een pauze te nemen. Echter, door nu actie te ondernemen, kunt u ervoor zorgen dat uw tuin volledig klaar is voor de zomer. Of het nu gaat om een grondige renovatie of een eenvoudige opfrisbeurt, de winter biedt de rust en ruimte om zonder stress te werken. Bovendien is het werken in de zachtere winterzon een unieke natuurbeleving.

Essentiële winterwerkzaamheden voor een zomerklaare tuin

Om uw tuin in topconditie te krijgen voor de zomer, zijn hier enkele cruciale tips:

1. Planten en herplanten: Zolang de grond niet bevroren is, is het een goed moment om nieuwe planten, struiken, hagen en loofbomen te planten. Let wel op dat u regelmatig controleert of ze niet omhoog komen door de vorst.

2. Snoeiwerk: Verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Dit is ook het moment om takken die elkaar kruisen of abnormaal groeien te snoeien.

3. Bescherming tegen wind: Bind jonge struiken en bomen aan om ze te beschermen tegen sterke winterwinden.

4. Tuinaanleg: Het is een geschikte tijd om terrassen of paden aan te leggen of te verbeteren. Hoewel groot metselwerk afgeraden wordt, is grondwerk haalbaar.

5. Moestuin voorbereiden: Omspitten van uw moestuin kan nu, als de grond niet te nat is. Vrieskou helpt om de grondkluiten te breken, en vergeet niet om compost toe te voegen ter voorbereiding op het plantseizoen.

6. Gereedschapsonderhoud: Slijp de messen van uw snoeischaren, heggenscharen en maaimachines zodat ze klaar zijn voor gebruik in het voorjaar.

Kleur en leven in de zomer

Bent u geïnteresseerd in nog meer tips om uw tuin te laten stralen deze zomer? Lees dan onze blog over het maken van een bloembollenplan!

Dijkman garanties

De perfecte oplossing

+

Flexibele productgarantie

3D ontwerp op maat

Sterk door partnerships

Kwaliteit en vakwerk

N

Zekerheid en service

Neem contact op

en maak vrijblijvend kennis met onze adviseurs.

0181 – 402 816

Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 – 17:00

info@hoveniersbedrijfdijkman.nl

Op werkdagen binnen 8 uur een antwoord